Waarom RPA?

Omdat een robot wordt ingericht op basis van de bestaande IT-architectuur, blijven grote investeringen in de bestaande IT architectuur bespaard. Men geniet echter wel van de voordelen. De belangrijkste voordelen van RPA zijn:

24 uur per dag inzetbaar

Een robot ontlast u of uw medewerker van routinematige werkzaamheden 24 uur per dag, 365 dagen per jaar. De robot wordt niet moe en heeft geen pauze nodig om het werk uit te kunnen blijven voeren.

Bespaar op uw kosten

Een robot kan tijdrovende en niet waarde toevoegende werkzaamheden uit handen van u personeel nemen. Daarnaast werkt een robot foutloos en continu door.

Verkorte doorlooptijden

Achterstanden worden automatisch weggewerkt en (afhankelijk van de werkzaamheden) kan de robot direct aanvragen, checks en/of wijzigingen uitvoeren. Het proces is niet langer afhankelijk van uw agenda of die van uw medewerkers.

Voorkom menselijke fouten

Een robot is in staat om een proces herhaaldelijk op exact dezelfde wijze uit te voeren. Omdat de robot niet afwijkt van het patroon zal de robot foutloos werken. Een robot is daarmee nooit beter dan hem/haar wordt opgedragen.

Zet mensen in om waarde toe te voegen

Door het uit handen nemen van de repeterende handelingen hebben u en uw medewerkers meer tijd beschikbaar voor waarde toevoegde activiteiten. Deze tijd kan worden benut met activiteiten die meer opleveren voor zowel de medewerker (denk aan het ontwikkelen van competenties) als de organisatie (meer tijd voor productiviteit).

Verhoogde wendbaarheid (Agility)

RPA maakt het mogelijk om nieuwe applicaties snel aan te sluiten op uw bestaande IT architectuur zonder dat daar drastische systeem wijzigingen voor nodig zijn. Zo kunnen nieuwe producten en/of diensten sneller in de markt worden gezet.