Het gebruik van robots om gekaderde, herhaaldelijk activiteiten uit te voeren is reeds gaande en zal op korte termijn een aanzienlijke toevlucht nemen. Naast de grote coöperaties zal het middenkader snel volgen met de toepassing van RPA.

Helaas zien wij veel organisaties enthousiast beginnen met RPA, maar vervolgens kampen met de valkuilen die het met zich meebrengt. RPA wordt door velen onderschat en vraagt veel meer dan het bouwen (configureren) van een robot. Er is kennis en ervaring nodig om ervoor te zorgen dat we de juiste processen voor RPA selecteren en prioriteren. Daarnaast heeft de verwelkoming van (een) robot(s) nogal wat impact op onze bedrijfsvoering. Vragen als hoe sturen we een robot aan? en hoe werken we met een robot samen? zijn hierin bepalend.

Onze ervaring leert dat veel RPA-initiatieven mislukken door onvoldoende kennis. Externe specialisten implementeren de robot(s), maar vinden niet de juiste kennis binnen de organisatie voor een succesvolle borging. Wij zien daarom een gedegen opleidingsprogramma als bittere noodzaak voor een duurzame RPA-implementatie.

Wij helpen onze klanten zowel technische- als bedrijfsmatige competenties op te bouwen zodat hun robots passend zijn en blijven binnen de organisatie.

 

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op, want we komen graag langs om de mogelijkheden te bespreken!