RPA wordt al op grote schaal ingezet door een aantal grote organisaties en ook de meeste artikelen over RPA betrekken dit soort organisaties. Het lijkt hierdoor misschien alsof RPA ook werkelijk alleen geschikt is voor hen, maar dit is absoluut niet waar. Ook voor kleine organisaties kan RPA erg effectief zijn. Misschien zelfs nog wel effectiever dan voor grote! Hoe dan? Dat leggen wij hieronder uit.

 

Minder werknemers

Het grootste voordeel ten opzichte van grote organisaties is dat kleine organisaties uiteraard ook minder werknemers hebben. Minder werknemers betekent minder bureaucratie (wat een RPA implementatie vergemakkelijkt) en daarnaast ook minder mogelijke weerstand tegen een implementatie. Daarnaast is het alsof je een hele groep nieuwe werknemers hebt aangenomen door een RPA robot in te schakelen. Zij kunnen het repetitieve werk overnemen, met een hogere snelheid en minder fouten. Aangezien kleine organisaties al weinig werknemers in dienst hebben, is het voor hen extra aantrekkelijk als deze werknemers meer tijd overhouden voor inhoudelijkere taken. Zij hebben namelijk anders simpelweg niet de capaciteit om dit soort inhoudelijke werkzaamheden op grote schaal uit te voeren.

 

Het laatste voordeel dat een kleiner aantal werknemers met zich meebrengt is dat er werknemers zijn die werkelijk het hele proces kennen. In grote organisaties wordt een proces vaak door verschillende mensen en zelfs afdelingen uitgevoerd, waardoor er vrijwel geen werknemers zijn die het hele proces kennen. In kleine organisaties zijn er echter vaker werknemers die het volledige proces uitvoeren, of in ieder geval op de hoogte zijn van hoe deze verloopt. Hierdoor is het gemakkelijker om een robot te implementeren en succesvol in te stellen. Hierdoor verlaagt de kans op fouten. Automatisering is tegenwoordig steeds eenvoudiger en zelfs ‘de normale’ werknemer kan dit uitvoeren en robots implementeren.

 

Kleine organisaties

 

Opboksen tegen grotere organisaties

Een ander groot voordeel voor kleine organisaties is dat als zij in RPA investeren, zij beter kunnen concurreren met grotere organisaties. Je kunt namelijk meer doen, met hetzelfde aantal werknemers. Bedenk voor jezelf eens waar jij allemaal wel geen tijd voor hebt als je je niet meer bezig hoeft te houden met saaie, repetitieve taken! Dit maakt het voor kleine organisaties een goede manier om snel te groeien en een hogere klanttevredenheid te behalen.

 

Overige voordelen

Naast de bovengenoemde voordelen die specifiek voor kleine organisaties gelden, zijn de algemene voordelen van RPA natuurlijk ook hier toepasselijk. Voor een uitgebreide uitleg van deze voordelen kun je onze vorige blog lezen.

 

  • Hogere klanttevredenheid;
  • Hogere werktevredenheid;
  • Voorkomen van fouten;
  • Verbeterde resultaten;
  • Reduceren van kosten en tijd;
  • Verhoogde wendbaarheid.

 

Klanttevredenheid

 

Had jij ook het idee dat RPA eigenlijk niet voor jouw kleine organisatie effectief is? Dat klopt dus niet. Je kunt als een kleine organisatie zelfs voordelen ten opzichte van grote organisaties ervaren. En dat maak je natuurlijk niet vaak mee als kleine organisatie! Ben je nu ook enthousiast geworden over RPA? Bekijk dan ons trainingsaanbod eens. Je kunt natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen voor verdere vragen.

 

Ook interessant:

RPA in verschillende branches

5 tips voor RPA implementaties

RPA consultants: waarom zou je?

 


Source image: raconteur.net, ricklochner.comvolmarketing.nl