Voor managers klinkt RPA meestal al meteen interessant. Lagere kosten, hogere resultaten, minder fouten, voorsprong op je concurrenten: voor welke manager klinkt dat nou niet aantrekkelijk? Maar RPA en werknemers is vaak nog een iets gevoeliger punt. Voor werknemers heeft RPA op twee vlakken impact: voor zowel huidige als voor potentiële werknemers. Voor huidige medewerkers is RPA vaak nog iets engs. Zij zijn bang dat de robot hen volledig zal vervangen en dat hun input onnodig wordt. Maar dit is verre van waar! Het zal zeker een grote impact hebben op werknemers, maar ook voor hen is dit positief. Daarnaast heeft het voor potentiële werknemers ook voordelen. Dus, wat houdt de goede match tussen RPA en werknemers in? Dat leggen wij hier uit.

 

Doen wat je leuk vindt

Werknemers zijn vaak nog veel tijd kwijt aan saaie, repetitieve handelingen. Als een RPA robot deze overneemt dan houden medewerkers een hoop tijd over die zij in andere, leukere werkzaamheden kunnen stoppen. Want ja, vaak wordt bij een sollicitatie de baan toch nét iets aantrekkelijker gebracht dan dat hij in werkelijkheid is. Want de hoeveelheid tijd die je kwijt bent aan het verwerken van facturen, het bijhouden van Excel bestanden of andere saaie werkzaamheden die jij moet uitvoeren worden vaak niet van te voren verteld. Maar dankzij RPA hoeven werknemers zich hier niet meer mee bezig te houden en kunnen zij zich richten op de werkzaamheden waar zij werkelijk voor aangenomen zijn en waar zij ook de meeste plezier uithalen. Dit verhoogt niet alleen de productiviteit van je werknemers, maar ook de kwaliteit van hun werk.

 

Burn-outs zijn verleden tijd

Je hoort het steeds vaker: mensen met burn-outs. En dit ook al op een steeds jongere leeftijd. Maar ook hier kan RPA bij helpen. Doordat RPA veel werkzaamheden overneemt, wordt de werkdruk voor werknemers een stuk lager. Daarnaast kunnen zij zich bezighouden met werkzaamheden waar zij meer plezier uithalen, wat minder energie kost. Minder lange dagen, gevuld met leuke en uitdagende werkzaamheden heeft tot gevolg dat mensen zich minder overwerkt en uitgeput voelen. En dit leidt tot minder ziekte en burn-outs. Dit is dus eigenlijk een win-win situatie voor zowel werknemers als voor managers.

 

RPA en werknemers

 

Aantrekken van geschikt personeel

Dankzij RPA is er minder behoefte aan overwerken en het inhuren van freelancers. Zoals hierboven is uitgelegd houden werknemers meer tijd over, waardoor overwerken overbodig wordt en waardoor zij het werk kunnen uitvoeren waar normaal een freelancer voor nodig zou zijn. De kosten die normaal hieraan besteed zouden worden kunnen nu ingezet worden om getalenteerd en geschikt personeel aan te nemen. Doordat je als organisatie zijnde hogere salarissen kunt bieden, trek je vervolgens ook eerder geschikt personeel aan.

 

Aantrekkelijker door RPA

Voornamelijk voor de technische millennials kan de aanwezigheid van RPA al een reden zijn om voor jouw organisatie te kiezen. Zij weten wat de voordelen van RPA zijn en ook hoe deze zich zullen uiten op hun eigen baan. Als zo’n millennial twijfelt tussen twee organisaties, waarvan de één wel RPA robots heeft en de ander niet, dan is de keuze vaak snel gemaakt. Deze voordelen zijn nu misschien nog maar bekend bij een kleine groep, maar naarmate RPA nog bekender en groter wordt dan zal dit een belangrijk punt voor veel werkzoekende worden. Want natuurlijk is het belangrijk dat de functie je leuk en interessant lijkt, maar de werksfeer en werkdruk is vaak minstens net zo belangrijk.

 

RPA en werknemers

 

Deze punten laten zien dat RPA helemaal niet iets engs is voor werknemers, maar dat RPA en werknemers juist een goede match zijn. Ook zij kunnen deze nieuwe technologie omarmen! Maar voor managers levert dit misschien juist weer nieuwe vragen op: Hoe overtuig ik mijn werknemers van RPA en hoe zorg ik dat zij on board zijn bij een implementatie? Wij, als lean-experts, zijn hier gespecialiseerd in. Het is voor ons ontzettend belangrijk dat werknemers op de eerste plek blijven staan. Hun motivatie is essentieel om een RPA implementatie te laten slagen en dit moet dus ook niet vergeten worden. In onze trainingen leggen wij uit hoe jij RPA en werknemers samen laat werken en hoe jij je personeel motiveert om zo hogere resultaten te behalen. Heb je hier interesse in? Schrijf je dan meteen in of neem contact met ons op voor overige vragen!

 

Ook interessant:

RPA en zijn alomvattendheid: voorbeelden van branches

5 tips voor RPA implementaties

7 mythes rondom RPA

 


Source image: qualitytravel.it, newsner.com, haon.hu