Dat RPA in opkomst is en grote voordelen voor jouw bedrijf kan hebben, hebben wij al duidelijk gemaakt in onze vorige blogs. Veel bedrijven vinden het echter moeilijk om te weten welk proces of welke aanbieder zij moeten kiezen. Hier kunnen RPA consultants (en wij dus ook) bij helpen! In deze blog geven wij enkele redenen voor het inschakelen van een consultant en hoe zij kunnen helpen bij de RPA implementatie.

 

1. Het is niet altijd duidelijk welk proces het waardevolste is voor automatisering.

Dit is onderhand waarschijnlijk wel duidelijk, maar het is toch belangrijk om het hier nogmaals te noemen. Doordat RPA razendsnel is gegroeid zijn managers of andere werknemers vaak niet goed op de hoogte van de stappen die voor RPA nodig zijn en hoe deze succesvol worden gevolgd. Het aantal RPA consultants is niet voor niks zo snel toegenomen.

Als je een consultant inschakelt, is het identificeren van zo’n proces één van de eerste stappen. Vaak vinden zij opties waar jij zelf niet op zou zijn gekomen. Vervolgens worden de manieren uitgelegd waarop RPA de processen kan verbeteren en word je meegenomen door het implementatieproces.

 

2. Het kiezen van een RPA software vraagt om zorgvuldige overwegingen.

Zonder de juiste kennis kan het lastig zijn om een geschikte RPA software te kiezen en kun je er één kiezen die geschikt lijkt te zijn, maar dit eigenlijk niet is. Er moeten bij deze keuze veel verschillende aspecten worden overwegen, zoals de industrie waar je bedrijf inzit en specifieke aspecten van je bedrijf. Eén van de taken van RPA consultants is dat zij de tijd nemen om zich te verdiepen in deze specifieke aspecten van jouw bedrijf. Hierdoor zijn zij in staat om de meest geschikte software voor jou te kiezen.

 

3. RPA consultants i.p.v nieuwe werknemers.

Het is onnodig en eigenlijk ook onzin om nieuwe werknemers aan te nemen voor het implementeren van RPA. RPA moet er juist voor zorgen dat je efficiënter en goedkoper te werk gaat, niet dat je nieuwe werknemers moet aannemen. Het inschakelen van een RPA consultant is een stuk goedkoper dan het aannemen van een RPA expert die het proces overziet. Je huidige werknemers zullen de nodige vaardigheden leren van de consultant en zijn op deze manier ook in staat om eventuele problemen op te lossen. Een werkelijke expert is dus onnodig!

 

4. Je wilt nú resultaten zien.

Hoe sneller je van de voordelen van RPA kunt genieten, hoe beter natuurlijk! RPA consultants stomen je klaar voor het project en helpen je de robots snel te implementeren. Dit betekent ook dat je sneller een voorsprong krijgt op je concurrenten!

 

En wat zijn andere voordelen die hieruit voortkomen?

  • Ondersteuning bij het opstellen van je strategie;
  • Training en coaching voor je personeel in het omgaan met het nieuwe RPA landschap;
  • Do’s en don’t;
  • Begeleiding bij het standaardiseren van processen en IT-keuzes;

 

Dit zijn enkele voordelen van het inschakelen van RPA consultants, maar eigenlijk spreekt de grootste voor zich: een ervaringsdeskundige bij een ingewikkeld project betrekken is uiteraard altijd een goed idee. Stel je voor dat je oma een computer voor zich gezet krijgt en ervan haar wordt verwacht dat ze alles zelf uitvogelt. Ik denk dat ze je na een uur opbelt om te melden dat ze de computer uit het raam heeft gegooid. En waarschijnlijk lach je hier nog ook om. Maar doe jezelf deze frustratie niet aan en bekijk ons trainingsaanbod!

 

RPA consultants

 

 

Ook interessant:

8 stappen voor een RPA beginneling

Voorbeelden van branches voor RPA

Tips voor RPA implementaties

 


Source image: socialworkhelper.com, iconfinder.com