Als je als organisatie RPA op grote schaal wilt inzetten (of dit al doet), is het verstandig om een geschikte besturingsvorm te kiezen. Er moeten duidelijke afspraken worden gemaakt over wie of welke afdeling zich bezig houdt met de robots zodat hier geen onduidelijkheden over kunnen ontstaan. Er zijn drie manieren om RPA te besturen en waar je als organisatie tussen moet kiezen. Alle drie de manieren hebben hun voor- en nadelen.

 

1. Centrale besturing

Hier wordt alles rondom RPA door de Center of Experience (CoE) gemanaged. De CoE is een afdeling die zich specialiseert in RPA. Alle werknemers die zich bezighouden met RPA werken vanuit één afdeling en alle werkzaamheden rondom RPA worden door deze afdeling uitgevoerd. Door het kiezen van deze besturingsvorm ben je verzekert van een hoge kwaliteit van de RPA implementaties en geniet je van een hoge mate van controle. Deze vorm is echter wel minder flexibel en kan ervoor zorgen dat andere werknemers zich onbelangrijk voelen en zich minder gaan inzetten voor RPA.

 

2. Decentrale besturing

Bij deze besturingsvorm bestaat er eveneens een CoE, echter deze verzorgt alleen de RPA software, zorgt dat de RPA infrastructuur goed loopt en dat er standaarden voor RPA implementaties worden opgesteld. De verdere werkzaamheden worden door de verschillende afdelingen in de organisatie zelf uitgevoerd. Verschillende afdelingen hebben hun eigen RPA team, waar ook bedrijfsanalisten en ontwikkelaars in zitten. De voordelen van deze besturingsvorm is dat een organisatie flexibeler is, de verschillende afdelingen hebben meer controle en kunnen RPA op hun eigen tempo implementeren. Aan de andere kant is de kwaliteit wel lager. Daarnaast veroorzaakt het vaak dubbel werk als de afdelingen niet goed met elkaar communiceren. Dit kan onnodig veel tijd (en geld) kosten.

 

3. Hybride besturing

Deze besturing is een mix van de bovenstaande besturingsvormen. Er wordt hier wel een sterke CoE opgericht, maar de andere afdelingen bemoeien zich ook nog met RPA gerelateerde zaken. Afdelingen kunnen zelf processen identificeren die geschikt zijn voor RPA en kunnen zelf ook veranderingen doorvoeren. De CoE controleert hen wel in deze handelingen. Dit garandeert een hoge kwaliteit en het zorgt ervoor dat andere werknemers zich niet onbelangrijk voelen en meer betrokken bij het proces zijn.

 

Het is afhankelijk van je eigen organisatie en de bijpassende strategieën welke van deze drie manieren om RPA te besturen het meest geschikt is voor jou.

Voor meer informatie over RPA kun je contact met ons opnemen of kijk eens naar de trainingen die wij aanbieden!

 

Ook interessant:

RPA Center of Excellence: wat is het?

Veel voorkomende valkuilen van RPA

Waarom is RPA juist nu relevant?

 


Source image: vocalcom.com