Heb je interesse in een RPA training, maar weet je niet zo goed welke het beste bij jou past? Geen zorgen! In deze blog leggen wij uit welke drie RPA trainingen er zijn, wat je hier leert en wat het verschil tussen hen is. Op deze manier hopen wij je te helpen bij je keuze.

 

RPA Foundation training

Deze RPA Foundation training is vooral geschikt voor mensen die nog maar weinig ervaring hebben met RPA. Hiervoor maakt het niet uit of je van het management bent en jij je wilt oriënteren of je een medewerker bent die de basis van RPA wil leren. Na deze 1-daagse RPA training weet je de belangrijkste ‘ins’ en ‘outs’ van RPA. Je weet precies wat RPA inhoudt en hoe de toekomst van de software eruit ziet. Ook leer je de voor- en nadelen van de software, welke processen binnen jouw organisatie geschikt zijn voor RPA en leer je hoe je valkuilen van een eerste RPA implementatie moet ontlopen. Daarnaast leer je welke (grote) software aanbieders er zijn en vergelijken wij deze op enkele belangrijke punten. De geleerde kennis is direct toepasbaar binnen je eigen organisatie.

 

RPA Essential training

Deze training is wederom geschikt voor zowel medewerkers als managers die een volledig beeld willen krijgen over wat RPA nou precies is en wat je ermee kunt. Het is de meest all-round RPA training die er is. Dit maakt het een geschikte training voor iedereen die een stapje verder dan de basis wil gaan, maar nog geen volledig RPA programma wil opzetten. Deze 2-daagse training is een goede mix tussen theorie, praktijk en discussie. Je leert eerst wat RPA precies inhoudt, wat je er wel (en niet) mee kunt, wat geschikte processen zijn voor RPA, welke RPA aanbieders er zijn en wat de huidige en toekomstige positie van de software is. Op de tweede dag ga je aan de slag met het bouwen van een (simpele) software robot, zodat je ook leert hoe de software in zijn werk gaat en hoe je het moet implementeren. Hierdoor leer je ook dat RPA niet slechts een IT-oplossing is, maar dat juist mens en robot samen zorgen voor een betere kwaliteit en snelheid.

 

RPA Technical training

Deze RPA training is geschikt voor mensen die al ervaring hebben met de software. In deze 4-daagse training leer je vorm te geven aan RPA-projecten en leer je om deze te coördineren en succesvol af te ronden. Mislukte RPA-projecten zijn vaak te wijten aan de manier waarop deze projecten worden opgericht, uitgevoerd en gecontroleerd. Na deze RPA training ben je echter in staat om RPA succesvol te implementeren binnen je eigen organisatie. Het gaat hier voornamelijk om vragen als ‘hoe leer je medewerkers om te gaan en samen te werken met de robot?’, ‘hoe stuur je de robot aan?’, ‘hoe laat je robots zelf samenwerken?’ en ‘hoe prioriteer je de automatisering?’.

De training is grofweg op te delen in 3 delen: management, processen en IT. Voor elk deel ga je (door middel van praktische opdrachten) ontdekken voor welke uitdagingen je kan komen te staan bij een RPA implementatie, hoe je deze vroegtijdig kunt identificeren en hoe je deze vervolgens tackelt. Je kijkt dus verder dan het vormgeven en installeren van een robot. Andere methodes als Lean Six Sigma, Agile/Scrum en Process Mining komen hier bij kijken.

Dit zijn de drie beste RPA trainingen. Welke het meest geschikt voor jou is, is dus voornamelijk afhankelijk van het niveau dat je wil behalen en het niveau dat je al hebt. Heb je interesse in één van deze RPA trainingen? Kijk dan snel hier! Voor overige vragen kun je natuurlijk ook contact met ons opnemen.

 

Ook interessant:

Hoe overtuig je je medewerkers van RPA?

RPA experts in 4 fases 

4 branches waar RPA perfect voor is